Concept Store: warenhuis 2.0

  • Geplaatst op
  • Door Lekker Retro
  • 0
Concept Store: warenhuis 2.0

Concept Store: het warenhuis 2.0. Een Concept Store is een fysieke winkel waar verschillende verkopers eigen producten aanbieden die toch goed bij elkaar passen.

Ken je die leuke winkeltjes waar je altijd wel met iets naar buiten loopt, waarvan je van tevoren niet wist dat je het zocht (en vaak niet eens dat het bestond)? Vaak is zo'n winkel een zogenaamde Concept Store. Een Concept Store is eigenlijk een soort warenhuis 2.0. Waar de grote jongens bij bosjes omvallen door gebrek aan visie, eigenheid en eenheid in het aanbod, poppen deze nieuwe mini-warenhuizen als paddestoelen uit de grond.

Kunstenaars en creatievelingen

Hip, uniek en mooi zijn woorden die het aanbod van de Concept Stores beschrijft. Een Concept Store is een fysieke winkel die vaak op een A-locatie te vinden is, waar kunstenaars, creatievelingen en webshops hun producten onder hun eigen naam aanbieden. Een shop-in-shop dus. Maar een Concept Store onderscheidt zich van bijvoorbeeld een traditioneel warenhuis doordat er een idee, een concept, achter de collectie zit. Daardoor straalt de winkel eenheid en eigenheid uit. De producten van de verschillende aanbieders passen goed bij elkaar en vullen elkaar aan.

Live webshoppen

In zo'n Concept Store kunnen bezoekers in een fysieke winkel 'live webshoppen'. Een webshop huurt ruimte in de winkel - een plank, een wanddeel, een tafel of een stuk vloer - en presenteert daar een deel van zijn aanbod. Bezoekers kunnen de producten zien, voelen en direct afrekenen en meenemen. Het leuke is dat het aanbod in een Concept Store vaak wisselt, doordat webshops verschillende producten willen laten zien en zij vaak al voor een paar maanden winkelruimte kunnen huren en er dus iedere maand andere webshops te vinden zijn. Een Concept Store ziet online winkelen niet als bedreiging, maar als kans voor verrijking van het winkelaanbod in de straat.

Webshops Only

Een hele leuke Concept Store is te vinden in de mooiste straat van 's-Hertogenbosch: Webshops Only in de Vughterstraat. Lekker Retro huurt daar een plekje, maar er zijn ook heel veel andere mooie en hippe webshops en aanbieders te vinden. Prachtige teksten op een kaartje, schattige kraamcadeutjes, mooie schriften en hippe kinderkleding, maar ook gieters, houten stropdassen en zelfs cactussen; ze verkopen het allemaal. Wij durven wel te zeggen dat je bij Webshops Only altijd slaagt voor een cadeautje. Een kleine waarschuwing vooraf: je loopt vaak met veel meer leuke pakjes naar buiten dan je van plan was te kopen toen je naar binnen ging...

Wil je de producten van Lekker Retro 'in het echt' zien? Neem dan eens een kijkje in deze mooie Concept Store in hartje 's-Hertogenbosch. Wij verkopen er onder meer Retro Radio's, LP Klokken & Retro Borden. Als je dan toch in de Vughterstraat bent, loop dan ook binnen bij de leuke Vintagewinkeltjes die in de straat zelf en in de zijstraatjes te vinden zijn. Of maak er gelijk een gezellig weekendje weg van, want 's-Hertogenbosch is gekozen tot de beste Nederlandse stedentrip door Zoover.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden