DIY It's Punch time!

  • Geplaatst op
  • Door Lekker Retro
  • 0
DIY It's Punch time!

De dames van Pineut komen met iets nieuws, of eigenlijk iets ouds :-): PUNCH! Handige DIY zakjes waar je alleen wijn aan toe hoeft te voegen.

Tijd voor de herintroductie van PUNCH!

Ken jij 'm nog van vroeger? De Punch of Bowl? Alcohol, zoete vruchten, een zuurtje. Eigenlijk was dat wel erg lekker. Tijd dus voor de herintroductie van de Punch, dachten de dames achter Pineut. En zo geschiedde. In lijn met de zelfmaaklikeuren van Pineut ontwikkelden ze een handige starterskit om zelf punch mee te maken.

Rode wijn / witte wijn

Punch witte wijnPunch rode wijn
Voor deze zomer zijn er twee smaken ontwikkeld op basis van wijn. De witte wijn Punch-kit bevat gevriesdroogde gele vruchten (perzik, ananas, appel en peer) en dadels. De starterskit voor de rode wijn Punch bestaat uit gevriesdroogde rode vruchten (framboos, aardbei, cranberries en bessen) en kokos.

Hoe maak je de Punch?

Zo makkelijk maakte je nog nooit Punch. Je giet een fles wijn in een mooie karaf of schaal (Bowl) en voegt de kant-en-klare mix toe, even roeren. Wacht twee tot vier uur en klaar is je zomerse Punch. Mmmmm, genieten!

Al het fruit is biologisch en doordat het gevriesdroogd is, blijven de smaken en de kleur mooi behouden. Je Punch is dus niet alleen erg lekker, maar ook mooi en kleurrijk om te zien.


Geschiedenis van de Punch

Bowl of punch vroeger
Voor de geschiedenis van de Punch of Bowl gaan we terug naar de 17e eeuw. De Engelsen namen het idee voor het drankje mee uit India en introduceerden het op feesten op partijen. De naam 'Punch' werd eraan gegeven, omdat de drank van oorsprong uit vijf ingrediënten (een handvol) bestond. 

In het begin werd de Punch gemaakt met wijn of brandy, maar later ontstonden er meer varianten op het traditionele recept. In de jaren '70 bijvoorbeeld werd ook frisdrank in combinatie met rum toegevoegd aan de Punch. De DIY Punch van Pineut maak je met wijn.

Verkrijgbaar zijn de volgende twee smaken Pineut Punch:
Punch witte wijn (starterskit)
Punch rode wijn (starterskit)
 
EDIT 19-5: VANAF NU LEVERBAAR!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden