DIY Posterhanger

  • Geplaatst op
  • Door Lekker Retro
  • 0
DIY Posterhanger

Poster ophangen: DIY en tips voor het ophangen van onze posters en schoolplaten. Maak zelf een houten posterhanger - met latjes en touw of kralen -, met klemmetjes of een kleerhanger.

Posters als decoratie zijn helemaal van nu en ook lekker retro. Stijlvol en kleurrijk voor de kinderkamer, babykamer of speelhoek. Met mooie retro kleuren en illustraties. Kies bijvoorbeeld voor een van onze alfabetposters (van NieuweschoolplatenW:form of Bora Illustraties), ga voor een wereldkaart in vintagestijl of een stoere met voertuigen of werktuigen. Vergelijk al onze posters in de categorie Retro Poster en Schoolplaat.

Poster ophangen

Doordat we veel posters los verkopen, kun je zelf kiezen voor een ophangsysteem dat past bij jouw smaak en inrichting. Maak bijvoorbeeld zelf een posterhanger van houten latjes, een kleerhanger of klemmetjes, plak je poster vast met washi tape of maskingtape (zie ons blog: Poster ophangen op met masking tape) of lijst de poster in, met of zonder passepartout (zie ons blog: Poster of schoolplaat inlijsten)


DIY Posterhanger inspiratie

Een hippe posterhanger van houten latjes maak je gemakkelijk zelf met materialen uit de bouwmarkt. Gebruik je fantasie en varieer om je eigen draai aan deze posterhanger te geven!

1. Zoek vier mooie afdeklatjes (ronde of rechte) en laat deze in de bouwmarkt op maat zagen. Kies ervoor om ze precies even breed te maken als je poster of net iets langer. Schuur de zaagsnedes eventueel en olie of beschilder de latjes als je dat mooi vindt.
2a. Knip touw of lint op lengte - hier ga je je poster aan ophangen. Rijg er eventueel kralen aan. Plak, niet of spijker het touw aan de binnenzijde van een van de latjes. Nog wat steviger is het om het touw door twee gaatjes in het latje dat je achter de poster gaat hangen te halen en dit achter de poster aan elkaar te knopen.
2b. Wat ook kan, is dat je de poster eerst tussen de latjes klemt en daarna je touw of lint met oogjes of krammetjes hierop bevestigd.
2c. Als je de latjes iets breder maakt dan de poster is, kun je ook touw of lint om de uitstekende delen wikkelen (maak het even goed vast met tape of een spijkertje) en de poster hieraan ophangen.
3. Leg het latje met het touw en een tweede latje op elkaar met de poster ertussen. Lijm, plak (gebruik dubbelzijdige tape) of schroef ze op elkaar. Gebruik eventueel dunne platte magneetjes om de latjes samen te houden als je je DIY Posterhanger als wissellijst wil gebruiken. Deze bevestig je met lijm aan de binnenzijde van de latjes. 
4. Bevestig op dezelfde manier twee latjes aan de onderzijde van de poster.

Tip: is je poster niet helemaal mooi plat, doordat deze opgerold is geweest? Leg 'm dan eerst een tijdje op een schone ondergrond met zware voorwerpen (ook schoon!) erop, zoals een stapel boeken. Je poster wordt dan mooi plat en zal mooier recht komen te hangen. 


W:form Retro poster Voertuigen posterhanger
Gebruik een (oude) kleerhanger of klemmetjes om je poster in te klemmen. Hang ze op aan spijkers in de muur of plak de klemmen met stevige dubbelzijdige tape op de muur.Op zoek naar zo'n mooie retro poster? Al onze posters vergelijk je in de categorie Retro Poster en Schoolplaat.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden