Schoolplaten in de kinderkamer

  • Geplaatst op
  • Door Lekker Retro
  • 0
Schoolplaten in de kinderkamer

De kinderkamer aankleden is leuk: je kan helemaal los gaan in prints en kleuren. Hang voor een prachtige retro accent een mooie schoolplaat of schoolposter aan de muur. Door de vintage look, prachtige tekeningen, rustige kleuren en schitterende afwerking met houten latjes zijn deze posters echt een stijlvolle toevoeging in je huis en eigenlijk hoef je je daarbij niet te beperken tot de ruimtes van de kinderen.

Vintage look schoolplaten, maar dan nieuw; hier hebben we lang naar gezocht! We vonden ze in deze reeks prachtige nieuwe schoolposters. De posters zijn geïnspireerd op de schoolplaten die vroeger in de klas gebruikt werden. Ze hingen aan de muur of aan zo'n rails waar er dan meerdere achter elkaar hingen, zodat de juf of meester steeds de juiste schoolplaat kon kiezen en tevoorschijn kon halen. (Er was nog geen digibord toen.) Ze roepen dan wel gevoelens van herkenning en nostalgie op, deze posters zijn toch echt helemaal nieuw en van nu. Nieuwe oude schoolplaten dus; of oude nieuwe.

Schoolplaat RekentafelsWindowmarker

De posters zijn gemaakt van stevig gelamineerd papier. Je kunt er op schrijven met windowmarker of krijtbordstift en de schoolplaten weer schoon maken met een vochtige doek. En dat is handig, want een aantal schoolplaten zijn dubbelzijdig. Aan de ene kant is het dan een 'gewone' oude schoolplaat, maar aan de andere kant kun je zelf antwoorden invullen. Bij de schoolposter 'Nederland' zijn dit de provincienamen bijvoorbeeld en bij de classy zwarte schoolposter 'rekentafels' de tafels.


Stoer

Een schoolplaat die ook zeker in de smaak zal vallen, is de schoolposter 'Werktuigen'. Een hijskraan, een wals en zelfs een telescoopkraanwagen; ze hebben een plekje gekregen op deze gave plaat. Net als de andere schoolposters is ook deze plaat gedrukt met eco-vriendelijke inkt en gelamineerd. Superstoer is natuurlijk ook een echte dino-poster! Op de schoolposter 'Dinosaurus' zijn ze allemaal te vinden: grote en kleine, gevaarlijke én lieve dino's. De ene kant van de poster is in het Engels, de andere in het Nederlands. 

Schoolplaat insectenKlassiek

Ook de meer klassieke onderwerpen uit de natuur hebben een eigen nieuwe schoolplaat gekregen. Zo vind je de vogels in je tuin op de klassieke schoolposter 'Vogels'. Met ingetogen kleuren, prachtige tekeningen en een mooie afwerking met houten latjes is dit echt een leuke toevoeging aan je interieur. Meer beestjes sieren de schoolplaten op de schoolposter 'insecten' en de schoolposter 'vlinder'. Stuk voor stuk zijn het echte kunstwerkjes die in de smaak vallen bij kinderen en - heel fijn - ook nog eens mooi staan. Hang ze dus in de kinderkamer of speelkamer of 'gewoon' in de woonkamer. De prachtige klassieke platen zijn ook sfeervol in je eigen slaapkamer.

Al deze (en meer) schoolplaten uit onze collectie vind je hier op een rijtje.
Schoolplaat WerktuigenSchoolplaat dinosaurusSchoolplaat vogelsSchoolplaat NederlandSchoolplaat insectSchoolplaat RekentafelsSchoolplaat ABC AlfabetSchoolplaat Vlindersschoolplaat oude wereldkaartSchoolplaat dinosaurus

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden