Tafel maken met Hairpin Leg tafelpoten

  • Geplaatst op
  • Door Lekker Retro
  • 1
Tafel maken met Hairpin Leg tafelpoten

Zelf een nieuwe tafel maken? Of de tafelpoten onder een bestaande tafel vervangen? Hairpin Legs zijn in beide gevallen een goede optie.

Hairpin Legs zijn mooie ranke en stoere tafelpoten in een prachtige retro stijl. De kenmerkende smalle ronde vorm is typisch voor de Mid Century. Deze klassieke vorm komt goed tot zijn recht in een modern of strak interieur, maar is natuurlijk ook prima te combineren met andere retro of vintage interieurstukken. De kracht van de Hairpin Leg is de eenvoud. Het ontwerp stamt al uit de jaren '50 en past in de stroming van het minimalisme. Met deze tijdloze tafelpoot verander je in een handomdraai een gewone tafel in een echte eyecatcher.

Tafel maken

Hairpin Leg voorbeeldWil je zelf een nieuwe tafel maken? Of de tafelpoten onder een bestaande tafel vervangen? De Hairpin Legs zijn in beide gevallen een goede optie. Ze zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar en daardoor geschikt voor bijvoorbeeld een salontafel of bijzettafeltje, maar ook voor een eettafel of bureau. Laat de tafelpoten staalkleurig of geef ze zelf een mooie kleur. Voor inspiratie voor het customizen van je Hairpin Legs: Pinterest staat bomvol mooie voorbeelden!

De Hairpin Legs tafelpoten zijn bij Lekker Retro verkrijgbaar in een tweepuntige en een driepuntige versie. In beide versies is er een 'normale' uitvoering, die rond is aan de onderkant, en een 'slim' uitvoering, die wat meer in een punt loopt en daardoor wat smaller oogt. De prijzen van deze twee uitvoeringen zijn gelijk. Daarnaast zijn er twee extra brede versies: de 'wide 20' en de 'wide 30'. 

De driepuntige Hairpin Legs zijn het meest geschikt voor eettafels en bureaus. De tweepuntige variant is geschikt voor tafelbladen tot 40 kg en deze is wat minder stabiel dan de driepuntige tafelpoot. De lage varianten (tot 50 cm) zijn zeer stevig en kunnen zwaardere gewichten dragen. Voor grotere tafelbladen tot ca. 60 kg zijn de Hairpin Legs 'wide 20' geschikt; tot ca. 80 kg de Hairpin Leg 'wide 30'.


Onbehandeld staal

Hairpin Leg voorbeeldStandaard zijn de Hairpin Legs voorzien van een hardwax behandeling, maar je kunt er ook voor kiezen het staal onbehandeld te laten. Kies hiervoor als je de Hairpin Legs zelf af wilt werken met (hard)wax, lak, olie of vernis om deze bijvoorbeeld een andere kleur te geven. Liever witte, zwarte, bruine of rode Hairpin Legs (of een ander kleurtje)? Kies van voor de onbehandelde versie en spuit de tafelpoten zelf. Op internet zijn filmpjes te vinden over hoe je dit aanpakt (zie het voorbeeld hieronder!).


De onbehandelde en met hardwax behandelde Hairpin Legs zijn bedoeld voor gebruik binnenshuis. Buiten zullen deze gaan roesten. Wil je Hairpin Legs toch buiten gebruiken? Je kunt deze zelf voorzien van een afwerking, zoals een poedercoating, die wel geschikt is voor buiten.

Hairpin Leg voorbeeld

Salontafel, bureau, sidetable, bankje, stoel of ...

Hairpin Legs zijn zowel te bevestigen onder lage tafels als onder hoge tafels. Vind je ze mooi, dan kun je ze dus plaatsen onder je salontafel, maar ook onder je bureau, eettafel of sidetable. Wat ook leuk is, is om gewoon een stuk hout op lage pootjes te bevestigen om planten of kaarsen op te zetten. Per soort Hairpin Legs verschillen de hoogte-opties; de opties zijn duidelijk te kiezen bij de producten. Van een hoogte van 15 tot en met een hoogte van 74 cm: er is altijd een Hairpin Leg te vinden die geschikt is voor jouw project.

Bekijk en vergelijk alle soorten Hairpin Legs uit het assortiment van Lekker Retro op de speciale productpagina met Hairpin Legs in de webshop.Inspiratie!

Reacties

  1. Erika Erika

    Wat een prachtige poten voor onder je salontafel! Ze ogen vrij industrieel maar toch ook warm. Ideaal dus om te combineren in je interieur. Bedankt voor de inspiratie.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden