piNeut

Min: €0 Max: €5

Voor de geschiedenis van de Hollandse likeur gaan we terug naar de Gouden Eeuw. Toen in de 17e en de 18e eeuw de Hollandse pakhuizen vol lagen met heerlijke kruiden en specerijen uit alle windstreken, werd er veel geëxperimenteerd met de combinatie van alcohol en verschillende exotische ingrediënten. In deze periode ligt dan ook de oorsprong van de talrijke Nederlandse likeurtjes. 

Inspiratie in de Gouden Eeuw

Deze oude likeuren zijn een bron van inspiratie voor de nieuwe likeurcreaties van piNeut. De dames van piNeut experimenteren, proeven en verkopen de lekkerste combinaties als leuke doe-het-zelf pakketten. Voeg zelf alcohol toe aan een fles piNeut, schud dagelijks eventjes liefdevol met de fles en binnen 2 dagen tot 6 weken heb je jouw eigen likeur. En zeg nou zelf: zelfgemaakt smaakt toch altijd lekkerder? De neutjes van piNeut zijn erg leuk om cadeau te geven en zijn verkrijgbaar in een 750 ml variant en in een zakflacon van 200 ml.

Wie maken piNeut?

PiNeut is een Nederlands initiatief van Femke van der Kuijp en Marlies van Iterson-Heemskerk. Zij zetten de talenten van de sociale werkplaats BGS in Schiedam in om de neuten te produceren. Man met Bril koffie levert de biologische koffiebonen voor het neutje Sterk Bakkie.