Nieuweschoolplaten - Schoolplaat Alfabet ABC / Boek

Vintage stijl poster/schoolplaat met aan de ene kant prachtig gouden alfabet met hoofdletters, kleine letters en cijfers en aan de andere kant een boek met fantasiewereld.

Lees meer...
Aantal: 4

Vintage look schoolplaten, maar dan nieuw; hier hebben we lang naar gezocht! Deze mooie schoolplaat is dubbelzijdig bedrukt en stijlvol afgewerkt met houten latjes.

Retro poster van het alfabet. Aan de ene zijde staan het ABC in hoofdletters en in kleine letters en de cijfers 0 tot en met 9 in een prachtige gouden letter. Het gebruikte lettertype Silvia wordt op sommige basisscholen gebruikt bij het leren schrijven, waardoor het goed herkenbaar is voor kinderen. 
De andere zijde is een dromerige illustratie van een boek waaruit de letters lijken te vloeien. De tekeningen van de maan, een boom, verschillende dieren - zoals een eekhoorn, een konijntje en zelfs een vliegende eenhoorn - spreken tot de verbeelding en inspireren de fantasie.

Bijzonderheden Schoolplaat Alfabet ABC / Boek:
Afmeting schoolplaat: 50 x 70 cm
Materiaal: papier en hout
Print: vintage look, gedrukt met eco-vriendelijke inkt en gelamineerd
Afwerking: houten latjes met een dun laagje natuurlijke olie
De poster wordt opgerold in een stevige kartonnen koker geleverd. De houten posterhanger zit vast aan de schoolplaat en is voorzien van een touwtje waaraan je de plaat zo ophangt. De poster is dichtgebonden met een lintje.
 

Schoolplaat

De zogenoemde 'praatplaten' zijn geïnspireerd op de schoolplaten die vroeger in de klas gebruikt werden. Ze hingen aan de muur of aan zo'n rails waar er dan meerdere achter elkaar hingen, zodat de juf of meester steeds de juiste schoolplaat kon kiezen en tevoorschijn kon halen. (Er was nog geen digibord toen.) Ze roepen dan wel gevoelens van herkenning en nostalgie op, deze posters zijn toch echt helemaal nieuw en van nu. Nieuwe oude schoolplaten dus; of oude nieuwe.

Een mooi afgewerkte schoolplaat of poster is een sfeervolle - en leerzame! - toevoeging aan je interieur. Voor op de kinderkamer, in de gang of 'gewoon' boven de bank in de woonkamer of op je eigen slaapkamer. Of hang er een boven de tv, zodat ze ook nog iets opsteken als ze voor de buis zitten of een spelletje spelen.

Vergelijk de schoolplaat Alfabet ABC / Boek hier met onze andere retro schoolplaten en posters.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen